лупење на пчелите
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Сабота, 03 Јули 2010 06:55
здраво на сите би замолил ако може некој да ми одговори дали се работи за некоја болест кај пчелите бидејќи пред некој од сандаците приметив ситни бели лушпи како да се одлупени од пчелите и некој пчели се сосема црни во грбовите ја немаат шарата имено предходно ги третирав против вароа со шекер во прав ама ги третирав сите сандаци а ова се појавува кај два или пак од чистењето од шекерот се имаат излупено фала ако некој ми одговори поздрав
 
Ова е коментар на "Centrifuga za med"
Коментари (1)
1 Недела, 04 Јули 2010 18:53
Администратор
Белите лушпести ливчиња на подницата се восочни ливчиња што пчелите ги лачат кога градат саќе.Поради интензивноста на лачењето восок дел од лушпестите ливчиња пагаат на подницата поради неможноста сите да бидат прифатени и вградени во новото саќе!Црните пчели можат да се јават од повеке причини,староста на пчелите,честите врнежи и наводенување на пчелите,несоодветно третирање со средствата за заштита од вароата но и поради болести а посебно мајската болест.

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):