Бели лушпи на подницата
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Недела, 04 Јули 2010 18:53
Белите лушпести ливчиња на подницата се восочни ливчиња што пчелите ги лачат кога градат саќе.Поради интензивноста на лачењето восок дел од лушпестите ливчиња пагаат на подницата поради неможноста сите да бидат прифатени и вградени во новото саќе!Црните пчели можат да се јават од повеке причини,староста на пчелите,честите врнежи и наводенување на пчелите,несоодветно третирање со средствата за заштита од вароата но и поради болести а посебно мајската болест.
 
Ова е коментар на "лупење на пчелите"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):