Уништување на стршлени
Ниво на корисникот: / 4
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Вторник, 13 Јули 2010 22:34
На пластично шише од 2л. се прават кружни отвори на висина од 1/3 од дното на шишето, со димензии да можат стршлените да навлезат во шишето. Се приготвува течност од шекерен сируп на кој се додава сок од јаготки или од портокал , половина шише пиво за да ги привлече стршлените и се додава оцетна киселина која ќе ги одврати пчелите да не се уловат во шишето, а стршлените и осите не реагираат на киселината. Со така приготвената течност се полни шишето до 5 цм. подолу од отворите. Шишето се затвара со капаче и се поставува во близина на сандаците на сончево место.
 
Ова е коментар на "problem so zoltite strsleni"
Коментари (3)
3 Вторник, 07 Септември 2010 10:12
Ефто Ѓурчиноски
Најдобро е да се третираат веднаш после последното цедење на мед,во август.
2 Среда, 01 Септември 2010 12:15
Misho Hristovski
Cestitki!! Kako profesor po Biologija i patologija na pcelite na Fakultetot za veterinarna medicina ja iskazuvam mojata spremnost za sorabotka po site temi od oblasta na pcelarstvoto a posebno od oblasta na Zdravstenata za{tita na pcelite, preventivata i terpijata kako i ispituvawata na bezbednosta na pcelnite proizvodi.
1 Петок, 13 Август 2010 08:24
jane
може ли да се добие информација кога е најдобро да се третитаат пчелите пред зазимување од вароза и други болести и со што е најдобро фала поздрав

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):