Вароа
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Петок, 22 Октомври 2010 18:29
Вароа е многу опасен паразит што многу брзо се размножува посебно во здравите пчелини заедници! Затоа во топол есенски ден кога температурата е околу 18 Ц степени треба да се третираат 2 до 3 пчелини заедници контролно и доколку има паднати варои тогаш треба да се истретираат сите друштва.Третманот може да се спроведе со оксална киселина или неко друго средство против Вароа крлржот!
 
Ова е коментар на "varoa"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):