Вароа деструктор
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Вторник, 02 Ноември 2010 18:36
Пчелините семејста 2009 година од 01/08/2009 до 30/08/2009 беа третирани со ,,суперстрипс,, летвичките.Семејствата не се третирани со хемиски средства се до 01/08/2010 кога се ставени летвичките од Варозан кои се извадени според упатството за 30 дена. Контролата е направена на поголемиот дел од пчелините семејства кои имаат вароа подници.Количината на паднатите варои од дименјето со Варолик на 23/10/2010 не беше секаде иста но паднати варои имаше кај сите пчелини семејства.Третирани се околу 90 пчелини семејства.
 

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):