Varroa destructor
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Недела, 07 Ноември 2010 08:31
Здраво Александар, Значи, според тебе, пролетниот или летниот третман во 2010 година е изоставен и пчелните семејства не се третирани скоро цела година!? Можеш ли да ми кажеш зошто не си ги третирал или не си користел рамка градежник на пример? Дали кога си третирал со Варозан во кошниците имаше поставено контролни листови хартија и дали и колку имаше паднат крлеж? Извини што нема коментар, но се обидувам да дознаам како се одгледувани пчелите во тој период! Поздрав, Александар
 
Коментари (2)
2 Недела, 05 Декември 2010 14:18
josip
sto vo dekemvri so visoki temperaturi? hrana////??????
1 Недела, 07 Ноември 2010 19:38
Администратор
Во рана пролет небеше третирано со хемиски средства.Најголемиот број пчелини семејства ртазвија легло на сите 12 рамки ДБ.Интересно е да се спомене дека рамките беа залежани целосно и најголемиот број беше заклопено легло.Имаше високо изразен нагон за роење.Во јуни беше одземен грагевињакот и имаше големо присуство на вароа.На почетокот на август беа ставени Варозан летвичките до 05 септеври.За целот овој период имаше легло.Последното димење со амитраз беше извршено кога во кошниците немаше или имаше сосема малку легло.Небеа сите семејства со ист процент на заразеност.

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):