Вароа деструктор
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Недела, 07 Ноември 2010 19:38
Во рана пролет небеше третирано со хемиски средства.Најголемиот број пчелини семејства ртазвија легло на сите 12 рамки ДБ.Интересно е да се спомене дека рамките беа залежани целосно и најголемиот број беше заклопено легло.Имаше високо изразен нагон за роење.Во јуни беше одземен грагевињакот и имаше големо присуство на вароа.На почетокот на август беа ставени Варозан летвичките до 05 септеври.За целот овој период имаше легло.Последното димење со амитраз беше извршено кога во кошниците немаше или имаше сосема малку легло.Небеа сите семејства со ист процент на заразеност.
 
Ова е коментар на "Varroa destructor"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):