Ферид Велагич во Битола PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Четврток, 02 Декември 2010 19:55

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Се известуваат сите пчеларите дека ПЗ НЕКТАР во соработка со Сојузот на пчеларски здруженија на Македонија организира предавање кое ќе се одржи   на ден 18.12.2010 година со почеток во 13 часот. во салата на Општина Битола.Предавач ќе биди Ферид Велагич од Босна и Херцеговина.

Велагич зад себе има над 35 годишно пчеларско искуство и над 15 години професионално  пчеларење. Автор е на 7 книги :

1. Високопродуктивно двоматично пчеларенје
2. Замјена и додавање матица
3.  Пчелињи производи за здраве и болесне
4. Двоматично пчеларење и апиекономија
5.  Како до високих приноса у пчеларству
6. Приручник за пчеларе почетнике
7.  Пчеларство
 Теми на предавањето:
-    Пчеларење без хемии
-    Годишен циклус на работа во пчеларникот од припрема за зимување до главна паша
-    Аматерско производство на матици
-    Организирано производство на матичен млеч

Влезниците изнесуваат 100 ден.


Битола 03.12.2010 г.            Секретар на ПЗ НЕКТАР
                                 Васко Карадаковски

Последна промена на Сабота, 18 Декември 2010 18:51
 
Коментари (1)
1 Петок, 03 Декември 2010 19:34
Selajdin Ahmet
Go pozdravuvam javniot povik na sekretarot na PZ nektar od Bitola i voedno podprecedatel vo noviot sojuz gospodinot Vasko Karadakovski. Da bideme vo tek so sovremenoto pcelarstvo, novite soznanija i vo pogolem broj na nasi kolegi pcelari da prisustvuvame na predavanjeto na gospodinot Ferid Velagic od BiH vo Bitola.
Pcelite opstanale milioni godini samo zatoa sto se obedinile vo edna mokna zaednica. Naiskreno im go pozeluvam istoto i na pcelarite...
Pozdrav do site pcelari vo Makedonija

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):