dekemvri i prihrana
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Петок, 10 Декември 2010 07:51
dali e popametno sega ili na kraj na januari da se dodadat pogaci?Pcelite mi se vo prespa pod galicica,kade do vcera imase proletni temperaturi.
 
Ова е коментар на "Prihrana"
Коментари (1)
1 Петок, 10 Декември 2010 18:09
Администратор
Прихраната на пчелините заедници зависи од количината на храна која је има во кошниците.Доколку кошниците немаат доволно храна тогаш се прихрануваат.Тоа треба да се заврши до крајот на септеври.Меѓутоа оваа година со прихрана можеше да се продолжи дури до средината на ноеври.Со наглото паѓање на температурите на пчелите нетреба да им се додава храна освен ако во кошниците воопшто нема или има сосема малку мед.Сепак ваквата прихрана нема да даде добри резулртати доколку не се додадат рамки со поклопен мед и полен.

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):