Непозната болест
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Среда, 19 Јануари 2011 19:34
Тука се работи за вирусно заболување кај пчелите. Согледувајки ги објаснетите симптоми, по се изгледа се работи за акутна или хронична парализа кај пчелите. Причини за болеста обично се:1.Недостаток на полен во пашен период, кога нектарот го има во изобилие. 2. Неправилната исхрана на пчелите во многу сушни и топли периоди, при што растенијата заболуваат од габични заболувања, а кои габи со вирусите создаваат смртна комбинација за пчелите. 3. На пчелите имало крлежи кои исто така се преносители на вируси.
 
Коментари (1)
1 Сабота, 26 Февруари 2011 21:41
dalibor angelovski
ГОЛЕМ БРОЈ НА ПЧЕЛНИ СЕМЕЈСТВА ВО НАШИОТ РЕГИОН СЕ ИЗУМРЕНИ ТОЧНИОТ БРОЈ НЕ СЕ ЗНАЕ.СО ТАА ЦЕЛ СЕГА НА 03 03 2011 ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА НАШЕТО ЗДРУЗЕНИЕ КЕ СЕ ОДРЖИ ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА БОЛЕСТИ КАЈ ПЧЕЛИТЕ. ЗА ПРЕДАВАЧ Е АНГАЖИРАН Г-ДИН МИШО ХРИСТОВ

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):