ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКИОТ МЕД PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Недела, 25 Септември 2011 19:18

Дополнителни информации    
Организатори: Пчеларско здружение “Матица” Скопје
Коорганизатори: Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство, Општина Центар, Федерација на фармери на РМ, Сојуз на пчеларски здруженија на РМ, Факултет за земјоделски науки и храна, Факултет за ветерина.

29.09.2011 (прв ден)
... 06:00 – 09:00 Подготовка на изложбените штандови од страна на излагачите на манифестацијата
10:00 Свечено отворање на манифестацијата ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКИОТ МЕД од страна на Министерот за Земјоделство, шумарство и водостопанство Г-дин Љупчо Димовски
12:00 – 14:00 Предавање во завршните класови на основните училишта од Општина Центар и училиштата за ученици со посебни потреби од страна на ценети предавачи од Пчеларското здружение “Матица”.

30.09.2011 (втор ден)
09:00 – 24:00 Продолжување на изложбениот и продажен дел на манифестацијата од страна на излагачите на штандовите.
12:00 – 14:00 Советување на тема Ноземоза Церане, последици кај пчелните семејства, заштита и најновите сознанија за оваа болест. Учесници на советувањето ќе бидат професори од ФЗНХ и Факултетот за ветерина а поканети се Претседатели на Пчеларски Сојузи на соседните земји (Албанија, Бугарија, Грција, Косово, Србија)
14:00... После 14 часот предвиден е излет на претставниците од Пчеларските Сојузи од соседните земји на Горно Водно и работен ручек.

14:00-16:00 Продолжува предавањето во завршните класови на
основните училишта од Општина Центар и училиштата
за ученици со посебни потреби од страна на ценети
предавачи од Пчеларското здружение Матица.

 

01.10.2011 (трет ден)
09:00-24:00 Продолжување на изложбениот и продажен дел на
манифестацијата од страна на излагачите на штандовите

Последна промена на Недела, 02 Октомври 2011 19:53
 
Коментари (1)
1 Среда, 04 Септември 2013 16:45
violeta
dali i ovaa godina ke se odrzi ovaa manifestacija i na koj datum

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):