Прополис и негова подготовка
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Недела, 11 Декември 2011 18:20
Здраво, сакам да прашам од 1 кг суров прополис колку се добива растворен прополис и начинот на неговата подготовка? ОДНАПРЕД БЛАГОДАРАМ...
 
Ова е коментар на "Прополис"
Коментари (1)
1 Сабота, 21 Јануари 2012 18:10
Димитрија
За возрасни најдобар е раствор од 30% прополис како за надворешна употреба /мачкање на отворени рани/добиени од најразлични повреди,така и за консумирање со најразлични течности на кои температурата не го надминува 37оЦ.дневна доза 2-3 пати половина час пред оброк по 12-15 капки,со напомена Несмеат да го консумираат лица кои имаат изразени алергиски форми на било кој пчелен производ.
Прополисот е единствена мулти материја која се покажала како добар заштитник на организмот на човекот одповеќе типови на вируси.

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):