Евиденција на пчелините семејства
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Вторник, 10 Јануари 2012 23:31
За неколку година Државата ке дава субвенции по 100 Евра за пчелино семејство со ослободување од секаков данок само да се одгледуваат пчели на сите можни локации без ограничување и ке плаќаат дополнително за опрашување, но за жал ќе нема ниту пчели ниту одгледувачи.Во Македонија пчеларството ќе биде уништено и секоја можност за стимулација и развој ќе биде неможна.На што го засновам овој коментар ќе го образлозам во некоја наредна статија .Поздрав!
 
Коментари (3)
3 Четврток, 02 Февруари 2012 10:14
zoki
pa neznam kakvi se tie subvencii za pcelarstvoto koga ni trebaat tie pari za da mozeme da opstaneme za narednata godina tie uste ne se dadeni e od kade sega nie za site troskovi sto treba da se podnesat vo ovoj period od esenta do prolet i znaejki deka loso pominavme so pcelarstvoto 20011g
2 Среда, 11 Јануари 2012 07:53
zlate
Makedonija kako drzava ako ima odvoeno sretstva za pomos na pcelarstvoto togas neka gi dade na vreme tie sretstva.
A samo vetuvanja!Subvencite treba da se davaat vo pocetokot na zimata za da moze da se prexranat pcelite.PCELARITE imaat mnogu zagubi vo zima,pcelno semejstvo bes xrana vo tekot na zimata ke oslabuva postepeno i ke zagine.Na prolet ke treba da se stava novi sakni osnovi za proizvotstvo na med.Ako nebide na vreme se sredeno nema da ima rezultati zatoa sto ednas e PROLET VO GODINATA.pozz Makedonijo moja
1 Среда, 11 Јануари 2012 07:27
zlate
Bo makedonija ima dosta pcelari na koj im e potrebna pomos od drzavata
Subvencite ako gi dade drzavata,koj sto mnogu tesko go prabi toa subvencioniranje tesko e da se razvie pcelareneto vo makedonija.

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):