3. K S C W течност е моќнo средство во спречувањето на вирусни, бактериски и габични заболувања на пчелни ларви и возрасна пчели
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Вторник, 17 Јануари 2012 03:03
Има повеќе од 15 видови на вируси кои предизвикуваат разни болести на пчелите. Некои вирусни инфекции се акутни и хронична парализа, "Мешинасто легло" (вирусна заболувања на затворено легло) и други. Antibiotici i antimycotics не делуваат на вируси, така што во случај на вирусни болести се бескорисни. K S C W течност честички ефективно ќе ги уништи сите вируси. Пчелите кои користат K S C W течност стануваат отпорни на инфекции и има подобри приноси на мед и матичен млеч. Овој упаство е направено во комбинирање на научни со експериментални податоци. продолжува
 
Ова е коментар на "Пчелар.мк"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):