4 . K S C W течност
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Вторник, 17 Јануари 2012 03:09
K S C W течност како превентива може да се даде повремено во поилици на пчелите наместо на обична вода. спреј е најдобар течност да се даде на пчелите во почетокот на есента, додека матицата носи повеќе јајца во телото, додека пак кај пчели работнички се прави резерва за зимата во масното ткиво. На шеќерен сируп, погачи на есен и пролет со прихрана треба да биде подготвена од страна на растворање на шеќер или глукоза во чиста KSCW течност, без додавање вода од чешма без адитиви и други нечистотии. Мешање со обична вода се намалув до 85% на ефектот на KSCW течност. П Р О Д О Л Ж У В А
 
Ова е коментар на "Пчелар.мк"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):