раствор на прополис
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Сабота, 21 Јануари 2012 18:10
За возрасни најдобар е раствор од 30% прополис како за надворешна употреба /мачкање на отворени рани/добиени од најразлични повреди,така и за консумирање со најразлични течности на кои температурата не го надминува 37оЦ.дневна доза 2-3 пати половина час пред оброк по 12-15 капки,со напомена Несмеат да го консумираат лица кои имаат изразени алергиски форми на било кој пчелен производ. Прополисот е единствена мулти материја која се покажала како добар заштитник на организмот на човекот одповеќе типови на вируси.
 
Ова е коментар на "Прополис и негова подготовка"
Коментари (1)
1 Вторник, 03 Декември 2013 19:14
Христо Христов Трифонов
Да не се дава на малки деца,руските професори препоръчват воден екстракт на прополиса за вътрешна употреба.
Всичко хубаво на пчеларите от Р МАКЕДОНИЯ
Христо Трифонов

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):