Проширување на пчелините заедници
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Вторник, 24 Април 2012 19:42
Пред да се прошири еден сандук ЛР потребно е пчелината заедница целосно да го исполнува едното ЛР тело и да има голем број слободни пчели кои би можеле да го прифатат новододаденото ЛР тело.Доколку времето е топло а дневните температури се над 20 Ц нокните не се поладни од 10 Ц и има интензивна паша тогаш може да се додаде тело со сатни основи но препорачливо е да има и изградени сатни основи за да можат пчелите полесно да го исполнат додадениот спрат.
 
Ова е коментар на "Развој на семејство пчели"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):