Оксална киселина
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Сабота, 08 Декември 2012 10:03
Оксална коселина може да се набави и од Алкалоид - Скопје.Трба да прашате и да се информирате околу начинот на набавка и цената.Сепак зависи и од бројот на пчелините семејста колку количински ке ви треба бидејки за 20 силни семејства доволни ви се само 35 грама од Оксалната киселина.Важно е и тоа да нема легло кога се третира со киселината и да одговараат температурите и влажноста на воздухот во тој период.Затоа и истакнавме дека ефикасноста може да се движи од 30% до 90% па и повеќе.Предноста е во тоа што таа се употребува во период на мируванје на пчелите и отсуство на пчелино легло па опасноста од дополнително заразување со вароа е минимална.
 
Ова е коментар на "Оксална Киселина"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):