Менаџмент во пчеларството
Ризици во пчеларството PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 9
НајлошоНајдобро 
Економија и пчеларство - Менаџмент во пчеларството
Сабота, 20 Ноември 2010 15:25

Справување со ризици во пчеларството

Ризикот се дефинира како реална или можна состојба или пречка која ги намалува шансите за постигнување на очекуваните резултати.

Повеќе...
 
Приходи од пчеларењето PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 6
НајлошоНајдобро 
Економија и пчеларство - Менаџмент во пчеларството
Вторник, 19 Јануари 2010 13:51

Гледано од економска страна пчелините семејства се сметаат како основно стадо,Сандуците и опремата како основни средства а шекерот лековите сатовите како обртни средства.

Штети од присуство на глушец во кошницата! Пчеларник с.Филиповци - Кратово

Повеќе...
 
Менаџмент во пчеларството PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 3
НајлошоНајдобро 
Економија и пчеларство - Менаџмент во пчеларството
Среда, 07 Јануари 2009 22:21

Пчеларството во Македонија најчесто е хоби и се смета за дополнителна дејност. Многу е мал бројот на пчелари кои со пчеларство се занимаваат професионално. Целта на нашиот ангажман не е да го афирмираме пчеларството на ови простори како инцидентно вложување или хоби,туку како гранка на земјоделието која може да даде солидна основа за трајна егзистенција и професионална орентација. Во овој контекст сметаме дека проблемот на менаџирањето во пчеларството има посебно значање.

Повеќе...