Прашања и одговори
Оданочување на пчеларите - мислење PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 7
НајлошоНајдобро 
Актуелно - Прашања и одговори
Сабота, 26 Декември 2009 16:33

Во месец декеври 2009 УЈП одржуваше собири по општините со земјоделците со цел да им ја објаснат постапката и процедурата при паушалното оданочување.

Повеќе...
 
Пошумување со медоносни растенија PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 6
НајлошоНајдобро 
Актуелно - Прашања и одговори
Петок, 06 Февруари 2009 20:58
Дали при пошумавењето се пошумуваше со медоносни растенија и дали тоа беше плански спроведено ?
 
Прашања и одговори PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 8
НајлошоНајдобро 
Актуелно - Прашања и одговори
Среда, 07 Јануари 2009 21:34

До каде е иницијативата за донесувањето на законот за пчеларство? Ова прашање е поставено и во парламентот го превземаме во огинал  прашањето и одговорот

Пратеничко прашање

од пратеникот Славица Станковска, поставено меѓу две
седници на Собранието на Република Македонија
на 16 февруари 2004 година Пратеничкото прашање гласи:
Министерството за земјоделство,шумарство и водостопанство ја има прифатено иницијативата од пчеларските здруженија за донесување на законска регулатива за пчеларство. До каде е дојдено со оваа законска регулатива и дали предлог зак­онот ќе коресподира со законска регулатива на ЕУ?

Повеќе...