Еко Новости
Масовната смрт на пчелите ќе доведе до глад во целиот свет PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
Екологија - Еко Новости
Сабота, 04 Мај 2013 19:29

Низ целиот свет се забележува масовно изумирање на пчелите, а како главна причина е човековата активност. Научниците се на мислење дека масовната смрт на пчелите ќе доведе до неизбежна катастрофа за целото човештво. Овој проблем влијае на сите луѓе и затоа треба да се загрижат најмногу владетели.

Повеќе...
 
Разорен земјотрес и цунами во Јапонија PDF Печати Е-пошта
Екологија - Еко Новости
Петок, 11 Март 2011 18:22

      
Разорен земјотрес и цунами во Јапонија

11.03.2011

Стотина загинати е црниот биланс од катастрофалниот земјотрес во Јапонија, кој предизвика и разурнувачко цунами, кое го погоди североисточниот дел на земјата.

Повеќе...
 
Еколошка катастрофа PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Екологија - Еко Новости
Четврток, 07 Октомври 2010 20:35

Tоксичниот отпад од Унгарија се влева во Дунав
Александра Миновска     
07.10.2010 10:09

Отровната кал која се излеа од фабриката за алуминиум во Унгарија навлезе во Дунав, од кој со вода за пиење се снабдуваат пет земји.

Повеќе...
 
Вулканска ерупција PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
Екологија - Еко Новости
Сабота, 24 Април 2010 09:01

Ерупцијата на вулканот под глечерот Ајафјалајокул исфрли облак од пепел во височина од 8,5 километри и беше десетпати посилна од претходната, што се случи во минатиот месец.Според Туми Гудмундсон, геолог од Исландскиот универзитет, ветерот што дува овозможил подобра видливост,

Повеќе...
 
Резолуција за влијанијата на климатските промени во Република Македонија PDF Печати Е-пошта
Екологија - Еко Новости
Недела, 07 Март 2010 14:56

Повикувајќи се на заклучоците содржани во документот усвоен наСветската конференција за климатските промени во Копенхаген, 2009 година.

Повеќе...