Маркетинг во пчеларството
Дистрибуција амбалажирање и промоција на пчелините производи PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 4
НајлошоНајдобро 
Економија и пчеларство - Маркетинг во пчеларството
Среда, 15 Април 2009 21:07

Дистрибуцијата на пчелините производи е многу значајна пред се поради се поголемата заситеност на локалните пазари со пчелини производи а пред се со мед.Транспортните трошоци завземаат значајна ставка во цената на чинење на пчелините производи.

Повеќе...
 
Цена на пчелините производи PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 5
НајлошоНајдобро 
Економија и пчеларство - Маркетинг во пчеларството
Вторник, 14 Април 2009 21:53

Пчелините производи имаат соодветна пазарна цена. Пазарната цена е диктирана пред се од понудата и побарувачката но и од квалиеттот на производот , амбалажирањето, рекламирањето  и т.н. Пчеларот треба да настојува цената на производство по единица производ на одреден пчелин производ да биде што пониска.

Повеќе...
 
Маркетинг во пчеларството PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 6
НајлошоНајдобро 
Економија и пчеларство - Маркетинг во пчеларството
Четврток, 08 Јануари 2009 18:26

Пчелар кој со пчеларство почнува да се занимава професионално или пак приходите од него претставуваат значаен дел од буџетот на пчеларот, открива дека развивањето и оддржувањето на пазарите е исто толку важно и одзема исто толку време како и самото производство.Согледува дека во пчеларството нема лесна заработувачка како што мислел по продажбата на медот кога имал две-три кошници.

Повеќе...