Пчеларска опрема
Родна Воја PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 10
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Пчеларска опрема
Сабота, 06 Февруари 2010 17:12

Бидејки немам искуство во работа со ова кошница а по барање на мислење на наш посетител ја отворивме темата за начинот на пчеларење со ,,Родна Воја,,

Повеќе...
 
Пчеларска опрема PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 27
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Пчеларска опрема
Четврток, 08 Јануари 2009 19:45

Пчеларската опрема условува дали ќе работиме со рам како кај ДБ ( Дадан-Блат ) или со спрат како кај ЛР  (Ланстрот-Рут) кошници, дали ќе употребуваме обична или радијална центрифуга на моторен погон, дали рамките ќе ги отклопуваме рачно со вилушка или со автоматски отклопувач, дали пчелите ќе ги отстрануваме со четка или со апарат за издувување, или бегалка и т.н.

Фотографија, Двојно друштво ЛР со две полумедишта.
Пчеларник с.Филиповци Кратово

 

Повеќе...