Занимливости
Тимот на Апицентар во Кратово PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Сабота, 21 Декември 2013 21:24

Денес 21/12/2013 во 15 часот во просториите на невладиниот сектор во Кратово се одржа  предавање од тимот на апицентар д-р Илија Петровски и д-р Ангел Петровски на интересни теми од пчеларството

- ноземоза апис и ноземоза церана,

-практиките во Апицентар и

                       -третман на пчелините семејства со оксална киселина.

Последна промена на Сабота, 28 Декември 2013 11:32
Повеќе...
 
Паушалмо оданочување за земјоделците PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Среда, 18 Декември 2013 22:08

18.12.2013


Соопштенија

Паушално оданочување за земјоделците - АПЛИКАЦИИ ДО КРАЈОТ НА ГОДИНАВА


Сите што извшруваат земјоделска дејност, а во 2013 година не оствариле приход поголем од 1,3 милиони денари, ќе можат паушално да го плаќаат данокот на доход. Аплицирањето е до 31 декември.

Последна промена на Четврток, 23 Октомври 2014 20:05
Повеќе...
 
СОВЕТУВАЊЕ PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Вторник, 03 Декември 2013 18:12
На ден 14 декември 2013 година ќе се одржи ″Научно стручно советување за пчеларство во Република Македонија″, во ФАКУЛТЕТОТ ЗА ЗЕМЈОДЕЛСКИ НАУКИ И ХРАНА - СКОПЈЕ (Амфитеатар број 40), бул. Александар Македонски б.б., нас. Автокоманда 1000 Скопје.

 Сите заинтересирани пчелари може да се регистрираат преку вршење на уплата од 200 ден. до 10 декември 2013 год. на следната жиро сметка:

 Банка : Шпаркасе банка Македонија

Жиросметка: 250-0010027640-92

Последна промена на Среда, 18 Декември 2013 21:58
 
ТАШМАЈДАН 2012 PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Понеделник, 17 Септември 2012 17:23

Пчеларското друштво "Белград" и  Белградската пчеларска асоцијација, во соработка со СПОС, а под покровителство Градското собранието  на Белград, го  организираат традиционалниот 38-ми  Белградски  Саем  на пчеларството  ТАШМАЈДАН 2012 во Ташмајдан паркот од 4 до 7 октомври 2012 година.

Последна промена на Недела, 09 Декември 2012 16:48
Повеќе...
 
Субвенциите за 2012 PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Вторник, 14 Февруари 2012 19:18

Субвенциите за 2012 годинава поголеми за 12 проценти, во фокусот на поддршката сточарството и градинарството
дата на објава:
14 Фебруари 2012

    За регистрирано пчелно семејство поддршката се зголемува за 20 отсто, односно од 500 на 600 денари, а набавката на матици максимум до 10 пчелни семејства, годинава е зголемена за 43 проценти, односно од  350 на 500 денари.

Последна промена на Понеделник, 19 Март 2012 21:45
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL