Занимливости
Пчелите во обредите и верувањата PDF Печати Е-пошта
Напишано од А.Т.   
Сабота, 18 Април 2009 09:48

Честит Велигден , ден на воскресението Христово, еден од најзначајните Христијански празници во Македонија.Но Велигден е ден кога се вршат и велигденските обреди. А бојадисувањето на јајцата е еден од нив.

Последна промена на Понеделник, 19 Април 2010 20:19
Повеќе...
 
Собир на пчелари во Кратово PDF Печати Е-пошта
Напишано од А.Т.   
Недела, 08 Март 2009 11:23

Во Кратово на 07/03/2009 година сабота во 14 часот во собраниската сала се одржа собир на пчелари на кој присуствуваа пчелари од повеќе градови од Источна Македонија Кратово ,Куманово, Св.Николе,Пробиштип,Крива Паланка и Кочани.

Последна промена на Четврток, 07 Јули 2016 16:47
Повеќе...
 
Мислење PDF Печати Е-пошта
Напишано од А.Т.   
Среда, 28 Јануари 2009 23:04

Зголемената индолентност  на интелектуалците дава огромен простор на алчните да се размавнат.Тие ја користат  доктрина која не негува правилен однос кон човекот туку се заснова на страв, на заплашување, на авторитет,кои не дозволуваат  слободна волја и слободен разговор.

Последна промена на Недела, 22 Март 2009 11:23
Повеќе...
 
Масовно умирање на пчелите PDF Печати Е-пошта
Напишано од А.Т.   
Сабота, 17 Јануари 2009 20:56

 Европските парламентарци бараат од Европската комисија да вложи повеќе пари во истражувањата за причините на масовното умирање на пчелите.

Последна промена на Вторник, 28 Август 2012 22:15
Повеќе...
 
“Хај“ Пчели PDF Печати Е-пошта
Напишано од Виктор Тодоровски   
Среда, 24 Декември 2008 15:38

Освен тоа што се друштвени, приврзани за својот дом и функционираат според строги класни системи, пчелите делат уште една иста карактеристика со луѓето - кога се под влијание на кокаин, танцуваат поенергично, дрдорат без контрола и на крај отупуваат.

Последна промена на Четврток, 28 Јули 2016 18:42
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 11 12 13 Следно > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL