Интересно


ПРЕДАВАЊЕ НА Г-ДИН ИВАН УМЕЉИЌ ВО СКОПЈЕ PDF Печати Е-пошта
Новости - Интересно
Среда, 08 Декември 2010 22:16
 ПРЕДАВАЊЕ НА Г-ДИН ИВАН УМЕЉИЌ ВО СКОПЈЕ

 

На 09.12.2010 (четврток) со почеток во 17:00 часот, во Стопанска комора на РМ во Скопје, ќе се одржи предавање на тема „Комуникација во пчелната заедница“ од г-дин Иван Умељиќ.

Повеќе...
 
Поздрав од Кратово PDF Печати Е-пошта
Новости - Интересно
Среда, 08 Декември 2010 16:57

Денес на 08/12/2010 во Кратово вемето беше како рана пролет.Температурата напладне беше околу 200Ц а пчелините семејства излегуваа на прочистен излет или за поместување на клубето кон рамките со мед.На вароа мрежните подници под мрежите можеше да се забележи восочни отпадоци што зборува за трошењето на медот и отклопување на дел од медните венци.

Повеќе...
 
Ферад Велагич и во Виница PDF Печати Е-пошта
Новости - Интересно
Сабота, 04 Декември 2010 12:26
Ферид Велагич во Виница
На 19.12.2010 со почеток во 11 часот во Сината сала на општина Виница ферид Велагич ќе одржи двочасовно предавање на теми од пчеларството. Повеќе информации кај Дончев Маријанчо на телефон (070) 385- 765
 
Ферид Велагич во Битола PDF Печати Е-пошта
Новости - Интересно
Четврток, 02 Декември 2010 19:55

ИЗВЕСТУВАЊЕ
Се известуваат сите пчеларите дека ПЗ НЕКТАР во соработка со Сојузот на пчеларски здруженија на Македонија организира предавање кое ќе се одржи   на ден 18.12.2010 година со почеток во 13 часот. во салата на Општина Битола.Предавач ќе биди Ферид Велагич од Босна и Херцеговина.

Повеќе...
 
Прирачник Добра пчеларска пракса PDF Печати Е-пошта
Новости - Интересно
Петок, 19 Ноември 2010 22:45

Би сакал да ве информирам дека прирачникот ,,Добра пчеларска практика,, е достапен за симнување од www.apicentar.com.mk 

 М-р Александар Узунов

 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL