Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Контрола на Американската чума PDF Печати Е-пошта
Значајни теми - Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Вторник, 07 Јануари 2014 19:13

По долго очекување на разврската на проблемот што настана во врска со контрола на Американска чума на пчелно легло Решив да се вклучам во информирњето за настанатиот проблем и воедно да ви ги објавам дирекно текстовите од Програмата  за контрола на Американска чума на пчелно легло и Записник од првиот работен состанок на стручната група за контрола на американска чума кај пчелите . Очекувам ваши коментари забелешки и сугестии во врска со ова проблематика.

Повеќе...
 
Оксална Киселина PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 12
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Петок, 18 Ноември 2011 16:49

Малку повеке околу дилемите за третманот на пчелините семејста со шекерн сируп со 3,5% Оксална киселина

Повеќе...
 
Есенско третирање против Вароата PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 9
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Сабота, 13 Ноември 2010 17:42
Сабота 13/11/2010 година Температурата над 200 Ц беше искористена да се спроведе контролно третирање против опасната Вароа деструктор. Сите друштва кои беа третирани на 17/10/2010 година само со едно третирање со Варолик покажаа висока заразеност и имаше отпаднато голем број на Варои.
Повеќе...
 
Есенско третирање против Вароата PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 3
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Сабота, 23 Октомври 2010 19:42

Третирање на пчелините семејства 17/10/2010 година против Вароа деструктор. Семејствата претходно се третирани  од 01/08/2010  со Варозан летвичките.Овој третман е со амитраз - Варолик.На контролните вметнати хартии отпаднатите варои покажуваат висока заразеност на пчелините семејстава.

Повеќе...
 
Varroa i BeeVital Hiveclean PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 5
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Сабота, 02 Октомври 2010 11:15

Предности на  BeeVital Hiveclean
Други третмани
Како се работи со Hiveclean ?
Кога треба да се третираат пчелите?
Како да го користите Hiveclean?
Варроа крлежот на медоносните пчели

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 Следно > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL