Зарзни заболувања кај пчелите Печати
Ниво на корисникот: / 3
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Болести кај пчелините
Петок, 02 Јануари 2009 21:37

Пчелината заедница не е имуна на болести и паразити.

Болестите ги прдизвикуваат различни хемиски, физички и биолошки агенси. Физичките и хемиските  агенси предизвикуваат незаразни заболувања.Биолошките агенси се предизвикувачи на заразни заболувања и се јавуваат како рикеции, вируси, бактерии и плесени.