Варостоп Печати
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Понеделник, 12 Октомври 2009 14:04

Варостоп лентите  за ветеринарно медицинска употреба производ на  Примавет  Софија се наменети за диагностика ,профилактика и лечење на Варозата кај пчелите.Активна материја Flumethrinum 3,6 mg на една дрвена лентичка.

Дозирање  1-2 лентички за послабите и 2 до 4 лентичките за нормлно развиените пчелини семејства

Должина на третманот 35 дена и не повеќе од 6 недели.

Се чува на суво и ладно место.

По поставувањето на лентичките пчелите не се вознемируваат.

При употребата секогаш да се користат препораќите на  производителите бидејки може да има промени во начинот на употреба на лекот.