Пошумување со медоносни растенија
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Недела, 08 Март 2009 21:30
Сметам дека иницијаторите на акцијата за пошумување треба да изработат и програма за пошумување со медоносни растенија со што би се обезбедило пчелина паша која се помалку ја има. Во изработката на програмата би можеле да помогнат стручни лица кои добро ја познаваат оваа проблематика.Доколку има лица кои может да помогнат нека се јават со свои предлози и коментари.
 
Коментари (2)
2 Среда, 11 Март 2009 17:58
Администратор
Доколку се продолжи со оваа акција за пошумување би требало во периодот што доѓа прашањето де се постави во сите пчеларски здруженија и сојузи и да се заземе соодветен став со кој ке се настапи пред организаторите на акцијата за пошумување. Ќе се изберат поволните и достапните терени и ќе се направт анализи кои медоносни растенија најдобро ќе успеваат на овие терени.Треба да се изработат проекти и да се достават до министерството за земјоделие ,шумарство и водостопанство.
1 Среда, 11 Март 2009 08:05
Aleksandar Mihajlovski
Za edna generacija moze a i ne mora da se javi ednas vakva sansa kakva sto se slucuva so dvizenejto za sadenje na drvca posle pozarite.

Da imavme posilna pcelarska organizacija ke se napravese pritisok barem odreden procent od sadnicite zadolzitelno da bidat medonosni.

Ke se vklucea i pcelarite organizirano i pomasovno.

Znam pcelari koi imaat pcelarnici vo neposredna blizina na lokaciite kade se posumuvase a pojma nemaa sto ke se sadi i kade moze da se vlijae na tie odluki.

Steta...

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):