Роење
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Понеделник, 23 Март 2009 18:33
Прашањето не е за мене, но бидеќи јас исто роев минатата година ќе пробам да го пренесам моето искуство. Три друштва ДБ тргнаа на роење.Од секој сандук направив по 10 нуклеуси со по 1 рамка со пчели.За нуклеусите во кои немаше матичњаци, земав од каде што имаше повеќе. Само треба редовна прихрана.Сите нуклеуси успешно презимија и сега се со 2-3 рамки легло Васко Битола
 
Ова е коментар на "Благодарнос"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):