Багремова паша
Ниво на корисникот: / 1
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Недела, 24 Мај 2009 08:36
Александар иако багремот обилно цутеше,недоволната влажност на воздухот, јакото сонце со висок коефициент на УВ зрачењето од 8 и постојаното северозападно ветерче,го намали периодот на цутење на багремот на 8 дена а интензитетот на медењето во последните денови значајно се намали.Се случи токму она за што пишувавме се цветаше во исто време а немаше доволно дождови,па пчелите нагло се повлекуваат,што значи дека се намалува пашата.Провери го плодиштето да нема матичници и нагон за роење што е малку веројатно.
 
Ова е коментар на "Клима -Промени на климата"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):