zdravo
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Понеделник, 18 Јануари 2010 17:48
Zdravo jas sum pocetnik vo pcelarstvo imam nekolku pcelni semejstva i sakam da go prosiram pcelarnikot ,no se dvoumam dali da kupam pcelni semejstva ili roevi.Ako moze da dobijam sovet od nekoj poiskusen pcelar
 
Ова е коментар на "Пчеларникот во јануари"
Коментари (1)
1 Понеделник, 18 Јануари 2010 19:03
Администратор
Доколку веќе имате пчелини семејства имате и искуство со пчелите,тогаш можете да купите сандуци со пчелини семејстава од некој постар познат пчелар,меѓутоа треба добро да проверите дали пчелите се здрави. Тоа може со детален преглед да го утвди секој поискусен пчелар.При купувањето на пчелините семејства треба да водите сметка за: староста на матицата,бројноста на пчелината заедница,здравствената состојба на пчелите и леглото,залихите на мед и полен,староста на сатините,чистотата на сатоношите на рамките и т.н.

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):