погача
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Понеделник, 08 Февруари 2010 22:11
Прекрасно објаснување.Од 46-47кг храна ,колку погачи излегуваат?Колку се делотворни оние народски дотатоци против ноземоза во погачите како на пример лук,мелени пиперки и слично?
 
Ова е коментар на "Пчеларникот во фебруари"
Коментари (3)
3 Четврток, 25 Февруари 2010 22:00
oli
pazi so pogacite znajat da napravat golem proglem da se raste4at i da vi go unistat drustvoto
2 Четврток, 18 Февруари 2010 15:00
Ристе
Јас лично не сум поборник за ставање погачи освен ако не се утврди дека му е неопходно на одредено пчелно семејство.Од погачи да се става од познати произведувачи проверени погачи или од сопствено производство со додавање на природни состојки што ги користат пчелите а не кој што чул нешто тоа става во погачите.Поради тоа се случуваат и помор во одредени пчеларници.
1 Вторник, 09 Февруари 2010 00:05
Администратор
Погачите што ги опишавме содржат состојки со кои се хранат пчелите во природата а тоа се мед и полен а додадовме шекер во прав иако тоа не е природна храна на пчелите..Нозецидот го додаваме доколку има ноземоза.Од 46 кг доколку имате помал број на пчели можете да направите 23 погачи по 2 кг.Или 46 по килограм а за стимулација и 92 погачи .Тоа е според потребата.Јас лично не сум застапник на додавање на било какви примеси кои во природата пчелите не ги користат освен лекови кои се проверени и регистрирани.Поздрав!

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):