Здраво Промена на спратови
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Сабота, 03 Април 2010 20:06
Многу е важно при промената на спратовите кај ЛР Кошниците Горниот спрат да биде преполн со пчели како и долниот спрат треба да има пчели на околу 8-10 рама.Ноќните температури да се околу 10 целзујусови степени а во приеодата да има доволно нектарна и поленова паша!Обично тоа се прави во времето на интензивно цветње на овошките но во недостаток на паша мора интензивно да се прихрани.Сепак треба при овие промени внимателно да се прават.Во вакви години не е препорачливо леглото да се двои.Поздрав!
 
Ова е коментар на "zdravo..."

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):