Конвенциoнално производство PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 7
НајлошоНајдобро 
Економија и пчеларство - Конвенцијално производство
Среда, 07 Јануари 2009 22:06
Конвенционалното пчеларско производство во основа имаше производство на што поголеми количини на мед и други пчелини производи притоа неводејки доволно сметка на изборот на локацијата на пчеларникот посебно на пчелината паша,околните загадувачи и т.н. Исто така се користат сатни основи кои се наоѓаат во трговијата и се со непроверен квалитет. Лековите кои се користат понекогаш дури и не се регистрирани. Шекерот што се користи за прихранување обично е со лош квалитет, Заштитата на сандуците се врши со хемиски бои а не се води сметка и за средствата што се користат за дезинфекција на приборот и т.н.
 
Коментари (1)
1 Петок, 24 Јуни 2011 19:22
anonimen
dali imatte zakon za pcelarstvo dali imate register
tocna brojna sostojba na pcelnite kolonii dali znaete sto e med zosto organskoto pcelarenje e na 300 metri do posevite i govedarnicite i zosto organskite pcelni drustva gi potcuruvaat dimenje so livcinja natopeni so mitak baram odgovor od organskite pcelari dali imate etiketa za organski med i dali izvezuvate na evropskiot pazar

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):