Размножување на пчелините семејства
Ниво на корисникот: / 0
НајлошоНајдобро 
Коментари - Сите коментари
Четврток, 26 Мај 2011 20:07
Размножувањето на пчелините семејства зависи од условите во природата а пред се од климатските услови и пашните терени.Доколку сакате добар успех во размножување на семејствата најдобро е да го пратите природното роење на вашиот терен.Кога ќе се појават првите роеви тогаш е најдобро да се формираат и вештачките роеви под услов претходно да имате оплодњаци со оплодени млади матици кои ги спојувате со направените вештачки роеви.Размножувањето после главната паша може да биде ризично доколку после главната паша медењето престане.
 
Ова е коментар на "sovet"

Додади го твојот коментар

Вашето име:
Наслов:
Коментар (тука може да се користат HTML tags):