Еколошки проекти и акции
Протоколот од Кјото PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 3
НајлошоНајдобро 
Екологија - Еколошки проекти и акции
Вторник, 08 Декември 2009 12:51

Екологија:

"Протоколот од Кјото,, - Јапонија
Најважниот светски документ на индустриската револуција "на Протоколот од Кјото, со кој  најразвиените земји на планетата се обврзаа да ги намалат емисиите на штетните гасови, стапува на сила на 16/02/2005..

Повеќе...
 
Самит за глобални климатските промени во Копенхаген PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
Екологија - Еколошки проекти и акции
Петок, 04 Декември 2009 18:40

Почна самитот во Копенхаген .Колку се големи очекувањата од овој самит зборуваат невообичаените места на оддржување на седниците на некои влади Со цел да предизвикаат внимание Владата на Непал одржа седница на Монт Еверес, владата на

Повеќе...
 
Пошумување со медоносни растенија PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 6
НајлошоНајдобро 
Екологија - Еколошки проекти и акции
Понеделник, 16 Март 2009 23:28

              И покрај големите напори да ги активираме сите пчеларски здруженија и сојузот да се вклучат во акцијата за барање на можност да се искористи акцијата ,,Ден на дрвото,, за да се пошумува плански со медоносни растенија,

Повеќе...
 
Органско Пчеларење PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 3
НајлошоНајдобро 
Екологија - Еколошки проекти и акции
Вторник, 23 Декември 2008 15:39

Саќе на рамка со пчели Органското производство е систем кој одговара на природните законитости на животот на пчелата како организам во склоп на сефкупниот биодиверзитет. Целта на ова производство не е максимално производство, туку заштита на земјата, водата, воздухот, здравјето на човекот и животната средина.

Повеќе...