Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Ноземоза -превентива и лекување PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 9
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Сабота, 19 Декември 2009 11:06

Здравствената состојба на возрасните пчели матицата и трутовите е пресудна .Поточно многу е важно диагностицирањето на ноземозата што воопшто не е лесно и познавањето на постапките за отстранување на причините за појавата на болеста.

Повеќе...
 
Оксална киселина PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 26
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Сабота, 28 Ноември 2009 21:40

Вароа деструктор е опасен уништувач на пчелините семејства.Тоа е крлеж кој извонредно се прилагодил на условите кои постојат во пчелиното семјство.

Повеќе...
 
Apicure PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 5
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Четврток, 15 Октомври 2009 20:26

Apicure ™ е регистриран митицид(акарицид), која содржи околу 65% мравја киселина, безбоjна течност со продорен мирис кој се наоѓа во мравките и во многу растенија. Мравја киселина ги контролита и  трахеалните крлежи и се користи за сузбивање на варроа крлежите.

Foto:Вароа подница со мрежа и контрола влошка за контрола и отстранување на отпаднатата вароа

Повеќе...
 
Варостоп PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 4
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Понеделник, 12 Октомври 2009 14:04

Варостоп лентите  за ветеринарно медицинска употреба производ на  Примавет  Софија се наменети за диагностика ,профилактика и лечење на Варозата кај пчелите.Активна материја Flumethrinum 3,6 mg на една дрвена лентичка.

Повеќе...
 
Bayvarol -Strips PDF Печати Е-пошта
Ниво на корисникот: / 2
НајлошоНајдобро 
Значајни теми - Контрола на болести и штетници kaj пчелите
Недела, 04 Октомври 2009 14:09

Bayvarol лентите се употребуваат за диагносицирање и лечење на пчелините семејства заразени со опасниот паразит Вроа деструктор. Неможеме ниту да ви го препорачаме , ниту да го осудуваме овој производ.

 

Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 Следно > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL