Занимливости
Почна броењето на пчелините семејства PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Недела, 18 Април 2010 18:42

Пред два дена подрачните единици на МЗСВ добија налог да отпочнат со броењето на пчелните семејства. Броењето ќе го изврашат Ветеринарните инспектори во организација на пчеларските здруженија. Цената на броењето ќе биде 50 денари по пчелар (таксена марка од 50 ден.).

Последна промена на Сабота, 29 Мај 2010 22:09
Повеќе...
 
Фестивал на медот во Виница PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Вторник, 06 Април 2010 19:26

Излезе новиот број на електронското списание за пчеларство Апис

Фестивалот на медот од вчера почна во Виница по повод верскиот празник Благовештение кој се одбележува на 7 Април и Денот на пчеларите во организација на пчеларското здружение ,,Матица ,, од Виница.

Последна промена на Понеделник, 19 Април 2010 20:20
Повеќе...
 
Субвенции во пчеларството 2010 PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Недела, 28 Март 2010 22:17
VI. Пчеларство
2.17 Финансиска поддршка за регистрирано презимено пчелно семејство
Корисници
Корисници на оваа мерка се семејни земјоделски стопанства и правни лица кои поседуваат
минимум 35 презимени пчелни семејства.
Последна промена на Сабота, 29 Мај 2010 22:09
Повеќе...
 
Субвенции во пчеларството 2010 PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Среда, 24 Март 2010 20:19

Субвенциите во пчеларството за 2010 год ќе изнесуваат: 500ден/пчелно семејство за конвенционалното и 650ден/пчелно семејство за органското производство.Барањата  ќе се поднесува до Министерството за земјоделие шумарство и водостопанство до 31/05/2010.Дали ви се исплатени субвенциите за 2010?

Последна промена на Вторник, 15 Март 2011 20:44
Повеќе...
 
Прв ден на пролетта PDF Печати Е-пошта
Напишано од Администратор   
Недела, 21 Март 2010 10:50

21.03.2010 Кратово Првиот ден на пролетта донесе Претежно облачно време со температура околу 160 Ц.По обилниот снег кој сеуште не е стопен во целост и ноќните температури под нулата цветанјето на дренот се продолжи,

Последна промена на Понеделник, 19 Април 2010 20:21
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следно > Крај >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL